Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Λιού σε Ντάισελμπλουμ: Δείξτε ευελιξία για το ελληνικό χρέος – Αισιόδοξος ο Πρόεδρος του Eurogroup

Λιού σε Ντάισελμπλουμ: Δείξτε ευελιξία για το ελληνικό χρέος – Αισιόδοξος ο Πρόεδρος του Eurogroup

Να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να γίνει το χρέος βιώσιμο κάλεσε τους Ευρωπαίους ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού.

Μάλιστα τα είπε όλα αυτά στον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο περιθώριο της συνόδου των G7 στην Ιαπωνία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιου τόνισε τη σημασία η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της να βάλει σε βιώσιμο δρόμο το ελληνικό χρέος, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης χρέους, προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις.

Νταισελμπλουμ στο CNBC

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να υπογράψουν συμφωνία προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση από το δάνειο διάσωσης στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο CNBC.

«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και έτσι νομίζω πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε.

Είπε ακόμα πως αυτοί που τάσσονται υπέρ μιας μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει πως δεν χρειάζεται ελάφρυνση επίσης έχουν αλλάξει στάση «λίγο», βοηθώντας να κλείσουν τα χάσματα στις διαπραγματεύσεις.

«Φέτος ή τον επόμενο χρόνο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε αρκετές επιλογές που μπορούμε να εξετάσουμε σε ότι αφορά την λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε