Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λίστα Λαγκάρντ – Σκάνδαλο! Μόνο 136 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί

Λίστα Λαγκάρντ – Σκάνδαλο! Μόνο 136 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί

Σε γεφύρι της Αρτας εξελίσσεται η έρευνα και η διαλεύκανση της λίστα Λαγκάρντ. Η …στοιχειωμένη λίστα που κινδυνεύει με παραγραφή στο τέλος του χρόνου, (θα είναι σκάνδαλο πολλών κυβερνήσεων και τεσσάρων πρωθυπουργών μεγατόνων αν συμβεί) αλλά τελικά θα ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί η παραγραφή, εμφανίστηκε στη Ελλάδα το 2010.

Μέχρι το 2012 παρέμεινε κρυμμένη σε συρτάρια και τσέπες υπουργών (θυμάστε το στικάκι που είχε ξεχάσει και όλως τυχαίως είχε βρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά ύστερα από το θόρυβο που ξέσπασε).
Ομως παρά το θόρυβο, παρά τα δημοσιεύματα οι έρευνες έχουν βαλτώσει, αφού ως τώρα μόνο 481 από τα 2062 ονόματα που περιλαμβάνει έχουν ερευνηθεί και μάλιστα ο έλεγχος ολοκληρώθηκε μόνο σε 136.

Και όπως ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είναι πολύ μικρός ο αριθμός των ελεγκτών που έχουν διατεθεί για το σκοπό αυτό, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι θα επιταχυνθούν οι έλεγχοι ώστε πολύ σύντομα να τελειώσουν οι έλεγχοι και να εισπραχθούν σημαντικά ποσά και βεβαίως να βρεθούν και τα ισοδύναμα που τόσο ψάχνει η κυβέρνηση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε