Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαξίμου: Ειρωνεία προς ΝΔ με… κοινωνικό μέρισμα

ΝΔ

Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλά για την στάση της ΝΔ, το κοινωνικό μέρισμα και τις… εκλογές. Τι προκάλεσε τις… ειρωνείες της κυβέρνησης.

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα». Αυτό τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται – Πίνακες και παραδείγματα

«Όσο για τη φτώχεια», σημειώνει ο ίδιος, «είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

Η… επίθεση της ΝΔ

ΝΔ

Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι 1,4 δισ αλλά 700 εκατομμύρια ευρώ“. Αυτή ήταν η αναφορά ανώτατης πηγής της ΝΔ, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση του Μαξίμου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε κόσμο απο τη φτώχεια. Οχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε. Πρώτοι εμείς εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα όχι μόνο σε ο,τι αφορά τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων αλλα και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και την στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων», είπε χασρακτηριστικά ανώτατη πηγή της ΝΔ σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Παράλληλα ξεκαθάρισε οτι το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης λέει «ναι» επι της αρχης και παράλληλα επαναφέρει τη συζήτηση επι της ουσίας.

«Ξεκάθαρος ο πανικός και η έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε πολλα επίπεδα», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση αν ετσι αλλάζει η ατζέντα είπε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Εκτιμώ οτι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα ειναι εκλογικό έτος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις