Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μαζεύουν” τις δηλώσεις Σόιμπλε για Grexit: Ήταν αφήγηση γεγονότων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέφερε το θέμα του Grexit, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, προσπαθεί να… μαζέψει το Βερολίνο.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις αυτές “δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση”, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος.

Η ίδια εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν το παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα από τον κ.Σόιμπλε. “Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό”, πρόσθεσε και εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ήρθε η απάντηση στις δηλώσεις Σόιμπλε από το Μέγαρο Μαξίμου που τόνισε πως “η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη. Η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε εκδήλωση στο Αμβούργο, τόνισε ότι: “Το Grexit θα είχε… πονέσει τους Έλληνες μία φορά και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός”. Όπως εξήγησε ο κ.Σόιμπλε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε