Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλες αλλαγές στους φόρους – Τι θα ισχύσει με το πλαστικό χρήμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος το 2016.Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε ανατροπές στη φορολόγηση των εισοδημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει καταστρώσει τα πλάνα του με κεντρικό στόχο την ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων και την πληρωμή περισσότερων φόρων από τα υψηλότερα εισοδήματα.

Για να το επιτύχει αυτό σχεδιάζει να καθιερώσει μία φορολογική κλίμακα (είναι η βασική επιδίωξη) και στη χειρότερη περίπτωση δύο.

Οι μεγάλες αλλαγές θα επέλθουν και στα φορολογικά κλιμάκια τα οποία θα αυξηθούν σημαντικά ώστε η φορολόγηση των διαφόρων εισοδημάτων να είναι πιο δίκαια.

Εκτός αυτών εξετάζονται οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και θα καταργηθούν όσες δεν εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες και αναπτυξιακές διαδικασίες της οικονομίας.

Η μεγάλη επανάσταση θα επέλθει στο κτίσιμο του αφορολόγητου των 9.550 ευρώ που επιτρέπει μείωση του φόρου κατά 2.100 ευρώ με το πλαστικό χρήμα.

Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητήσει να καλύπτεται το αφορολόγητο των 9.550 με δαπάνες με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή μέσω των τραπεζών.

Το ύψος των δαπανών ως ποσοστό του εισοδήματος δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι πολύ υψηλό και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει ακόμα και το 80% του εισοδήματος.

Πάντως, όποιος δεν συγκεντρώνει τις 9.550 ευρώ δεν θα κερδίζει μεν τις 2.100 ευρώ, αλλά το όφελος θα είναι μικρότερο και θα ισούται με το 22% της δαπάνης που θα έχει κάνει με πλαστικό χρήμα. Δηλαδή αν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω των τραπεζών εμφανίσει δαπάνες 6.000 ευρώ, τότε η μείωση του φόρου θα περιορίζεται σε 1320 ευρώ.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε