Επιχειρήσεις

Deal στα τρόφιμα: Vivartia και Μπάρμπα Στάθης εξαγόρασαν το 75% της Ελληνικής Ζύμης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συμφωνία για την απόκτηση του 75% της Ελληνικής Ζύμης και της Άλεσις, προχώρησε ο όμιλος Vivartia, ενισχύοντας έτσι τη θέση του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών.

Συγκεκριμένα, Vivartia Συμμετοχών και η θυγατρική της Μπάρμπα Στάθης υπέγραψαν δεσμευτικό προσύμφωνο με τον Μιχαήλ Αραμπατζή για την απόκτηση μετοχών του που θα οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού τους στις εταιρίες Ελληνική Ζύμη ΑΕ και Άλεσις ΑΒΕΕ, από 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75%.

vivartialogo

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου Vivartia για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην Ελληνική Ζύμη Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.

Ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του ομίλου Vivartia στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

barbastathislogo

Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αγοραπωλησίας προβλέπεται να γίνει άμεσα, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση λήψης τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Alpha Bank: Ο οδικός χάρτης της επόμενης μέρας για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και οι στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας, με την 1η να αφορά την ενίσχυση της σχέσης με τον πελάτη και τη 2η τη διοχέτευση κεφαλαίων σε τομείς με πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Βασίλης Ψάλτης