Επιχειρήσεις

Nestle: Μείωσε τις προβλέψεις για πωλήσεις για όλο το 2024

Η Nestle μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της για το 2024, καθώς η ελβετική εταιρεία τροφίμων αγωνίζεται να ανακτήσει μερίδιο αγοράς μετά τις υψηλότερες τιμές που αποστρέφουν τους καταναλωτές από τα επώνυμα προϊόντα.

Ο κατασκευαστής του καφέ Nescafe και της τροφής για κατοικίδια Purina αναμένει τώρα ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 2% το 2024, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη για τουλάχιστον 3%, ανακοίνωσε η Nestle σήμερα (17.10.2024). Οι μετοχές της Nestle υποχώρησαν έως και 2,3% στις πρώτες συναλλαγές στην Ελβετία, με αποτέλεσμα η πτώση φέτος να ανέλθει σε περίπου 16%.

Η Nestle αντικατέστησε ξαφνικά τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Schneider με τον Laurent Freixe τον Σεπτέμβριο, μεταβαίνοντας από έναν ξένο που προηγουμένως διηύθυνε μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης σε έναν γνώστη που ανέβηκε στην εκτελεστική ιεραρχία της ελβετικής εταιρείας εστιάζοντας σε λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις.

Ο Freixe προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από πρόσφατες αστοχίες. Σήμερα, ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένου ενός περιορισμένου διοικητικού συμβουλίου και λιγότερων γεωγραφικών ζωνών για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων.

Οι διευθυντές που ηγούνται της προώθησης της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης καθώς και βιωσιμότητας θα αναφέρονται επίσης απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο.

Η Nestlé περιόρισε επίσης τους στόχους για το σύνολο του έτους για τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή και την κερδοφορία. Το υποκείμενο περιθώριο λειτουργικού κέρδους των συναλλαγών αναμένεται τώρα να είναι περίπου 17%, αντί για μέτρια βελτίωση σε σχέση με το περσινό 17,3%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Πειραιώς: Με καθαρά κέρδη 854 εκατ. ευρώ έκλεισε το εννεάμηνο 2025 – Στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
Η επίδοση της Πειραιώς, που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις, στηρίχθηκε στη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση, τη σταθερή αύξηση των καταθέσεων και την ενίσχυση των εσόδων από προμήθειες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου
Πώς η ευλογιά απειλεί την αγορά φέτας – Kαμπανάκι στη γαλακτοβιομηχανία
Κύκλοι της γαλακτοβιομηχανίας με τους οποίους ήλθε σε επαφή το newsit.gr αναφέρουν πως ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει αυξηθεί η τιμή της φέτας είναι πως το προϊόν αυτό χρειάζεται τουλάχιστον 2 μήνες
Φέτα