Επιχειρήσεις

Κατά 1,5% αυξήθηκαν οι αφίξεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Νοέμβριο

Οι αφίξεις των επισκεπτών σημείωσαν αύξηση κατά 1,5% και 1,7% αντίστοιχα τον Νοέμβριο πέρυσι σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024

Άνοδο κατά 1,5% σημείωσαν οι αφίξεις επισκεπτών σε ξενοδοχειακά καταλύματα, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας, τον Νοέμβριο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις επισκεπτών ανήλθαν σε 1,03 εκατ. και οι διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα σε 2,32 εκατ. τον Νοέμβριο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5% και 1,7% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024.

Ειδικότερα, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2025 παρατηρήθηκε αύξηση 1,3% στις αφίξεις και 1,9% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024.

Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,6%.

elstat

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 54,2%, ενώ στις διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 50,2% στο σύνολο των καταλυμάτων.

elstat

Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Νοέμβριο 2025, ανήλθε σε 2,3 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Μανουσάκης: Η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής ανήκει στον αστερισμό των έργων που βάζουν την Κρήτη στη σύγχρονη εποχή
Για τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ στο Συνέδριο «Greece Talks, Crete Forward: Experience, Culture & Connection»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης