Ένας από τους πιο γνωστούς dealmakers, με σημαντική δράση σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής Ευρώπης της BC Partners, μεταφέρει την έδρα της εταιρείας από το Λονδίνο στην Αθήνα.
H BC Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγορών της Βρετανίας, η οποία ιδρύθηκε το 1986 ως μέρος της Barings Bank με συμμετοχή σε συμφωνίες υψηλού προφίλ, γνωστοποίησε την πληροφορία σε σημείωμά της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρόεδρος της εταιρείας για την Ευρώπη, Νίκος Σταθόπουλος, μετακομίζει στην Ελλάδα, φέρνοντας στην Αθήνα το στρατηγείο της εταιρείας η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 40 δισ. δολαρίων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των FT, σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα και να συγκεντρώσει χρήματα για να κάνει περισσότερες συμφωνίες στη χώρα.
Εξάλλου, η BC Partners πραγματοποίησε την πρώτη της συμφωνία στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια κι έχει πρωταγωνιστήσει σε συμφωνίες από την αλυσίδα Pet City μέχρι τα εκπαιδευτικά κέντρα Alphabet.
Η κίνηση του Νίκου Σταθόπουλου καθοδηγήθηκε από τα σχέδια της εταιρείας και δεν οφειλόταν σε φορολογικά κίνητρα, σχολιάζουν πηγές κοντά στην BC Partners.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει «ρίξει το γάντι» σε χώρες με καθιερωμένα χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ένα νέο φορολογικό καθεστώς που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους επενδυτές να εγκαταστήσουν σημαντικές δραστηριότητες στην Αθήνα.
Τον Σεπτέμβριο, την αρχή έκανε ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge funds, Κρις Ρόκος, που μετακόμιζε επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, αφότου η χώρα εισήγαγε κίνητρα ειδικά προς όφελος των ιδιωτικών κεφαλαίων και των hedge funds.
Τα στελέχη που πληρούν τις προϋποθέσεις και μετακομίζουν στην Ελλάδα πληρώνουν φόρο 5% στα μπόνους και τους τόκους επί των μετοχών, το μερίδιο κέρδους που λαμβάνουν για επιτυχημένες συμφωνίες εξαγοράς. Αυτό συγκρίνεται με τον κανονικό συντελεστή του 15%.