Επιχειρήσεις

Όμιλος Fourlis: Στο 47,3% διαμορφώθηκε η συμμετοχή στην Trade Estates

O όμιλος Fourlis διασφαλίζει 29 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική του θέση

Την ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών της Trade Estates ολοκλήρωσε ο όμιλος Fourlis, ενώ η συμμετοχή του ομίλου στην Trade Estates, διαμορφώθηκε στο 47,3%.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «παρά το δύσκολο χρηματιστηριακό περιβάλλον, το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ισχυρό, επιτρέποντας την τοποθέτηση του 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates, ποσοστό που ξεπερνά το απαιτούμενο 13,4%, με αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής του ομίλου Fourlis κάτω από το 50% και συγκεκριμένα στο 47,3%. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί στην από-ενοποίηση (deconsolidation) της Trade Estates, ενώ παράλληλα ο όμιλος διατηρεί μια σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία».

Μέσω αυτής της συναλλαγής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο όμιλος Fourlis διασφαλίζει 29 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική του θέση και μειώνοντας σημαντικά τον καθαρό δανεισμό του, που μετά την εν λόγω πώληση ανέρχεται σήμερα στα 60 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή αυξάνει την ευελιξία του ομίλου να υλοποιήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, ενώ η Trade Estates συνεχίζει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της στον κλάδο του real estate.

Ο Βασίλης Φουρλής, εκτελεστικός πρόεδρος της Fourlis Holdings, δήλωσε: «Η συναλλαγή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική μας θέση και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της Trade Estates. Παραμένουμε απόλυτα βέβαιοι για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της Trade Estates και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξή της. Παράλληλα, ο όμιλος Fourlis βρίσκεται πλέον σε ακόμα ισχυρότερη θέση, εστιάζοντας στη βασική επιχειρηματική του στρατηγική και δημιουργώντας περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Παπαστράτος στη ΔΕΘ – Συζήτηση για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης: Μύθοι & Αλήθειες
Η Παπαστράτος και η μητρική της εταιρεία, Philip Morris International (PMI), έχουν επενδύσει πάνω από 14 δισ. δολάρια, τα τελευταία 15 χρόνια, στην επιστήμη και την καινοτομία, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων από το συμβατικό τσιγάρο
Ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, η Επικεφαλής Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας, Σταυρούλα Νταηλάκη, η δημοσιογράφος, Μαριάννα Σκυλακάκη
BRIGHT diadikasia: Παράταση προθεσμιών σε τρία σημαντικά επενδυτικά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Το πρώτο πρόγραμμα που πήρε παράταση είναι το πρόγραμμα «Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής»
Κώστας Γιαλής, Senior Manager Investment Funding Services