Οικονομία

Μεγάλη άνοδος στο ΧΑ – Μικρή μείωση του spread

Με άνοδο πάνω από 2% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο.

Εκλεισε στις 1927,62 μονάδες με κέρδη 2,42%.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ήταν στις 17:28 στις 321,3 μονάδες βάσης, ενώ χθες το βράδυ είχε διαμορφωθεί στις 340 μονάδες.

Σημαντική ενίσχυση παρουσίασε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά την χθεσινή απόφαση της Fed να αυξήσει το αναπροεξοφλητικό της επιτόκιο. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,3513 δολ. Από το επίπεδο των 1,3594 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. 

Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,3444 δολάρια. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3519 δολ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα