Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μειώσεις συντάξεων εως 10% και μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Μειώσεις συντάξεων εως 10% και μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Μειώνεται κατά 10% η σύνταξη που καταβάλλεται μειωμένη μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας. Διαβάστε τι προβλέπεται στις συντάξεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο νέο σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.

Φωτιά και λαύρα είναι τα μέτρα , δηλαδή οι περικοπές του νέου Ασφαλιστικού που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι και όσοι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βγουν τώρα στη σύνταξη.

Ενδεικτικά οι μεγαλύτερες ανατροπές είναι:

*Μειώνεται κατά 10% η σύνταξη που καταβάλλεται μειωμένη μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.

*Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την Υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους

*Το ισχύον κατά την 19.8.2015 ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης παραμένει αμετάβλητο μέχρι την 31-12-2021.

*Οσοι βγαίνουν στη σύνταξη μετά την 1 Ιουλίου 2015μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας θα παίρνουν μόνο τη σύνταξη που αναλογεί στα έτη ασφάλισης

Σύμφωνα με την Ημερησία το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας΄Γ. Κατρούγκαλος, θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου.

Κατά το δημοσίευμα ως όριο έχει οριστεί το μηνιαίο εισόδημα των 1.000 ευρώ από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) όμως το ενδεχόμενο να κληθούν να πληρώσουν και όσοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ είναι στο τραπέζι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε