Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μέρα πληρωμής για το δώρο Χριστουγέννων και για το επίδομα λόγω αναστολής

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κατά 3,3 δισ. ευρώ το 2020

Πληρώνεται σήμερα το δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες σε όσους εργαζόμενους δεν έχει ακόμα καταβληθεί, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία.

Επίσης σήμερα θα καταβληθεί το κρατικό επίδομα Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο της καταβολής αποζημιώσεων (λόγω αναστολής) ή/και ενισχύσεων (λόγω του προγραμματος ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ) μέχρι και το Νοέμβριο.

Το επίδομα που αντιστοιχεί στο Δεκέμβριο, θα καταβληθεί εντός του επόμενου μήνα.  Στην κατηγορία αυτή, όπως και στην επόμενη (σ.σ. δικαιούχοι αποκλειστικά κρατικού επιδόματος Χριστουγέννων) ανήκουν 1 εκατομμύριο δικαιούχοι.

Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί σε δυο φάσεις: πρώτα από τους εργοδότες και μετά από το κράτος. Το συνολικό ποσό, που θα διατεθεί, φτάνει τα 152.619.071,67 ευρώ.

Click4more Δώρο Χριστουγέννων: Ερωτήσεις και απαντήσεις – Πως θα καταβληθεί με παραδείγματα

Συγκεκριμένα, σήμερα θα καταβληθεί από τους εργοδότες το μέρος που αντιστοιχεί στους πραγματικούς μισθούς που έχει λάβει ο εργαζόμενος από την επιχείρηση και την ίδια μέρα η πολιτεία θα καταβάλει τα ποσά του αντιστοιχούν στον πραγματικό μισθό που έχει λάβει ο εργαζόμενος ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Η δεύτερη καταβολή θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου του 2021 και θα αφορά στο ποσό του τμήματος του δώρου που αντιστοιχεί στο μήνα Δεκέμβριο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως σημαντικό ρόλο, για να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων έγκαιρα και χωρίς λάθη απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, παίζει το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» μέσα από τις αναλυτικές διασταυρώσεις των υποβολών για τις αναστολές συμβάσεων που διεξήγαγε σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους και του ακριβούς ποσού του επιδόματος που τους αντιστοιχεί.

Συνολικά, μαζί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, από την «ΕΡΓΑΝΗ» θα έχει καταβληθεί σε 4.505.915 εργαζόμενους το ποσό των 2.681.133.903,55 ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις