Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης ΦΩΤΟ REUTERS
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης ΦΩΤΟ REUTERS

Κατρακύλησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσίασαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.225,32 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 6,21%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 353,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 6,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στο σύνολό τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 9,01%, των Τροφίμων-ποτών κατά 8,56%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 8,44%, των Ασφαλειών κατά 8,11%, των Πρώτων υλών κατά 6,87% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 6,47%.

 Το Χρηματιστήριο έπαθε καθίζηση εν μέσω ισχυρών πιέσεων στην αγορά ομολόγων, αλλά και όλων εκείνων των δυσμένων εκτιμήσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ήδη δυσμένες κλίμα ήρθε να επιβεβαιώσει και ο υπουργός Οικονομίας, λέγοντας πως η Ελλάδα θα μπει από τον Φεβρουάριο σε επιτήρηση από την Κομισιόν και αυτό δεν είναι υπό αίρεση. Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσίασαν αρνητική πορεία, με τις απώλειες στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη και το Παρίσι να καταγράφουν πάνω από 3% πτώση στον απόηχο της είδησης από το Ντουμπάι.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές υποστηρίζοντας ότι το αίτημα για αναστολή της πληρωμής του χρέους της κρατικής εταιρείας Dubai World ήταν απαραόιτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει το βάρος των υποχρεώσεών του.

 

Πολλές διεθνές αγορές σημείωσαν κατακόρυφη πτώση μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Ντουμπάι να ζητήσει από τους πιστωτές αναστολή της αποπληρωμής του χρέους για έξι μήνες μέχρι τον Μάρτιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε