Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Άρχισε η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα – “Κλειδί” το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

«Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει πλέον η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο επίτροπος ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε. Ε Πιέρ Μοσκοβισί στην σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Ζeitung» και προσθέτει ότι «το καλοκαίρι μιλούσαμε ακόμα για Grexit, αλλά στο τέλος επικράτησε η λογική».

Κατά τον κ. Μοσκοβισί, η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συμπεριφέρεται «δραστήρια και εποικοδομητικά». Θα πρέπει, όμως, να προωθήσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, διότι τότε μόνον θα μπορέσει να συζητηθεί από τους πιστωτές της το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Προσθέτει δε, ότι ελπίζει πολύ πως «θα βρούμε έναν έξυπνο τρόπο προσέγγισης του θέματος του χρέους», διότι, παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, για να εξακολουθήσει να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χορήγησης δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα»

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, λέει επίσης στην εφημερίδα του Μονάχου, ότι «η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι το κλειδί για μια επιτυχή αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων», προσθέτει δε ότι θέλει «να παραμείνει το ΔΝΤ» και ότι η Κομισιόν θα προσπαθήσει μαζί με τους άλλους πιστωτές να επιτύχει μια συμφωνία με το Ταμείο.

Τονίζει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι πολύτιμη μόνο για την Ελλάδα, αλλά είναι και θέμα αξιοπιστίας, «διότι για πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι ένα λεπτό θέμα, όχι μόνο για τη Γερμανία».

Κατά την εφημερίδα, η αποχώρηση του ΔΝΤ θα δημιουργούσε εσωκομματικά προβλήματα στην κ. Μέρκελ, κάτι το οποίο θέλει να εμποδίσει οπωσδήποτε. «Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ» καταλήγει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Το 2016 πρέπει να γίνει «χρονιά των λύσεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε