Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ν. Κουτσιανάς: «Ο Ιπποκράτης πηγή έμπνευσης για Apivita και Symbeeosis»

Ν. Κουτσιανάς: «Ο Ιπποκράτης πηγή έμπνευσης για Apivita και Symbeeosis»

Συνέντευξη στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου παραχώρησε ο κ. Νίκος Κουτσιανάς,  φαρμακοποιός και συνιδρυτής της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita. 

Μιλά για το νέο επιχειρηματικό βήμα, τη Symbeeosis, με δραστηριότητα σε βιολογικά τρόφιμα, που ίδρυσε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του και πολύτιμη συνεργάτη του Νίκη Κουτσιανά, λίγα χρόνια, μετά την πώληση της Apivita στον ισπανικό όμιλο Puig.   Εξηγεί, πώς μετέτρεψαν την αγάπη τους για τα αρωματικά φυτά και βότανα που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης σε ένα επιχειρηματικό concept, αρχικά για τη δημιουργία φυσικών καλλυντικών, μέσω της Apivita και τώρα βιολογικών τροφίμων μέσω της Symbeeosis.  Υποστηρίζει ακόμη, ότι το μέλλον βρίσκεται στην αναγεννητική καλλιέργεια και αναγεννητική μελισσοκομία, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε το εὖ ζῆν, ενώ τονίζει και τη σημασία που του ρόλου που έχει η Πολιτεία για ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Η νεοσύστατη εταιρεία Symbeeosis, της οικογένειας Κουτσιανά, εξειδικεύεται σε βιολογικά τρόφιμα και ροφήματα, εμπνευσμένα, από τις αρχαίες συνταγές του Ιπποκράτη.  Οι επενδύσεις που έχουν γίνει ανέρχονται σε 4,8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν παραγωγική μονάδα στο Μαρκόπουλο, πρότυπα γραφεία στην Παιανία, όπου βρίσκεται και ένας επισκέψιμος πλούσιος βοτανικός κήπος με πάνω από 500 είδη βοτάνων, αρκετά εξ αυτών σπάνια και απειλούμενα, ιδιόκτητες καλλιέργειες βοτάνων στον Όλυμπο και την Αρκαδία, καθώς και ιδιόκτητα μελίσσια σε Αττική, Άνδρο, Βοιωτία και Αρκαδία.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις