Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ν. Μαρτίνος, Kosmocar στο newsit.gr: «Η Αστυπάλαια νησί – πρότυπο της ηλεκτροκίνησης»

Μαρτίνος Cosmocar

Για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο» και «πράσινο» νησί παγκοσμίως,  μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr ο Νίκος Μαρτίνος, Group PR Manager της Kosmocar Α.Ε. Εξηγεί τι σημαίνει για την παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων  το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα, το Volkswagen Group με την ελληνική κυβέρνηση, προβλέποντας ότι στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα και η φόρτισή τους θα γίνεται μόνο από «πράσινες» πηγές.

«Με μία μικρή έκφραση, αλλάζει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς η μετακίνηση θα είναι έξυπνη και φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του, με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα. Η Volkswagen Group θα διαθέσει 1.000 καινούργια ηλεκτρικά οχήματα. Μετά από μελέτη, η Αστυπάλαια αναδείχθηκε ως ο ιδανικός τόπος για ένα τέτοιο project.  Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως»

Τι σημαίνει για τον καταναλωτή η απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος

«Το σημαντικό είναι ότι η τεχνολογία υπάρχει. Η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων προσεγγίζει τα 500 χλμ. Άρα είναι καλό νούμερο για τον καταναλωτή. Από κει και πέρα, τα κίνητρα που δίνει η Πολιτεία, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, είναι πολύ σημαντικά.  Να αναφερθώ στην ομάδα επιδότησης «κινούμαι ηλεκτρικά» που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο και η ελληνική κυβέρνηση δίνει σημαντικές επιδοτήσεις σε όποιον ζητήσει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο.  Πιθανόν οι υποδομές φόρτισης να είναι τώρα μικρές, όμως σιγά σιγά, όσο αυξάνεται η ζήτηση, εγκαθίστανται και νέοι φορτιστές. Αυτό που παρατηρείται σήμερα, είναι ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν μία νέα μορφή άθλησης για όλες τις ηλικίες, που είναι πολύ γοητευτική».

Η αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την έξαρση της υγειονομικής κρίσης

«Η αγορά ήταν σε άνοδο την τελευταία τριετία και κατά την έναρξη της χρονιάς, όμως, η πανδημία του κορονοίού έχει φρενάρει αυτή την πορεία σε μεγάλο βαθμό.  Φέτος, αναμένουμε πτώση των πωλήσεων, με σαφή επίδραση από τη μείωση της τουριστικής αγοράς, αλλά και από το δεύτερο lock down που βιώνουμε σήμερα. Η δυναμική όμως είναι τέτοια που η αγορά αυτοκινήτων θα ξαναβρεί το δρόμο της μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις