Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Νέα πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια! “Μπαμπούλας” ο καυγάς ΗΠΑ – Κίνας

Νέα πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια! “Μπαμπούλας” ο καυγάς ΗΠΑ – Κίνας

Πτώση κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα χρηματιστήρια, καθώς η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας επέτεινε τους φόβους για βραδύτερη ανάκαμψη από τη οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να επιβάλει νέο νόμο για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιεί ότι η Ουάσινγκτον θα αντιδράσει «πολύ έντονα».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,6% στις 10:16 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές που έχουν έκθεση στην Ασία όπως η HSBC Holdings και η Prudential να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε νωρίτερα πτώση 2%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας LVMH και Kering, που αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από την Κίνα, σημείωσαν πτώση άνω του 2%.

Οι μετοχές της γαλλικής Renault σημείωσαν πτώση 4,3% αφού ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις, που στόχο έχει να βοηθήσει την εταιρία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις