Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα σπόντα Ντάισελμπλουμ: Ανάπτυξη παντού εκτός της Ελλάδας

Νέα σπόντα Ντάισελμπλουμ: Ανάπτυξη παντού εκτός της Ελλάδας

”Η Ευρώπη βγαίνει από την κρίση. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει σε όλες της χώρες της ευρωζώνης εκτός από μια” δήλωσε χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Περού.

Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά βήματα από την οικονομική κρίση που ανέτρεψε τα δεδομένα πριν από μια τριετία αλλά έχει πολύ δρόμο για να θωρακιστεί πλήρως από τα οικονομικά σοκ, τόνισε στο CNBC ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος δεν ξεχνάει εύκολα την περιπέτεια της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα.
”Η τρέχουσα φάση της ευρωζώνης αφορά στη σταθερότητα και τη διεύρυνση των οικονομικών και πολιτικών προοπτικών, η σημασία των οποίων έγινε ξεκάθαρη μετά το ταραγμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα, προτού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης”.

Και αφού έριξε το καρφί του πως όλη η Ευρώπη γυρνάει στην ανάπτυξη, εκτός από την Ελλάδα, μετά πήρε θέση για τις τράπεζες.
“Πρέπει να διευρύνουμε και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση, να δημιουργήσουμε μια ένωση κεφαλαιαγορών για να διασπείρουμε τον τρόπο που έρχεται η χρηματοδότηση στις οικονομίες μας και πρέπει να προωθήσουμε τις απαραίτητες δομικές αλλαγές για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε