Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα στοιχεία από Φαλτσιανί: Οι υψηλές συναλλαγές γίνονται από πέντε ανθρώπους που βρίσκονται στα payroll των τραπεζών

Νέα στοιχεία από Φαλτσιανί: Οι υψηλές συναλλαγές γίνονται από πέντε ανθρώπους που βρίσκονται στα payroll των τραπεζών

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, ο Ερβέ Φαλτσιανί, λίγες ώρες μετά την κατάθεση που έδωσε στο Παρίσι σε Γάλλους και Έλληνες οικονομικούς εισαγγελείς, μιλάει για τα νέα στοιχεία που παρέδωσε στις ελληνικές αρχές και για συναλλαγές που γίνονται από ανθρώπους που βρίσκονται στα payroll των τραπεζών.  

Οι κινήσεις στους λογαριασμούς στη λίστα Λαγκάρντ γίνονταν από μόλις 10 με 20 άτομα, αποκαλύπτει ο Ερβέ Φαλτσιανί, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί το βράδυ στον Alpha, από την εκπομπή Checkpoint: “Οι υψηλές συναλλαγές γίνονται από πέντε ανθρώπους μόνο, οι οποίοι βρίσκονται στα payroll των τραπεζών. Στην κορυφή της πυραμίδας υπήρχαν περίπου 10 άτομα που διοργάνωναν. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν δέκα καλοί διευθυντές διαφόρων τμημάτων τραπεζών. Όλα τα πράγματα είναι υπό τον έλεγχο και την επιτήρηση το πολύ 10-20 ατόμων”.

Ο Γάλλος πληροφοριοδότης αποκαλύπτει την ύπαρξη νέων στοιχείων και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων: “Στην παρούσα φάση έχουμε αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουμε και αυτό ακριβώς είναι σε εξέλιξη. Έχουμε βρει ονόματα και κινήσεις, όχι μόνο πολιτικών αλλά και άλλων ανθρώπων που ασκούν επιρροή και βρίσκονται πίσω από πολύ σημαντικά πρόσωπα”.

“Το δίκτυο των μεσαζόντων, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών, είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα αύριο, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η “ασθένεια” της φοροδιαφυγής”, τονίζει ο Φαλτσιανί, ο οποίος δεν αποκλείει να επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε