Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα: Δημιουργείται νέο Hub με γερμανικά κεφάλαια

Νέες θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα: Δημιουργείται νέο Hub με γερμανικά κεφάλαια

Ένα σύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (Hub) δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα, που θα φιλοξενεί νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από τον τομέα της μηχανικής.

Πρόκειται για επένδυση της γερμανικής τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση. Σε μία πόλη, όπως είναι τα Ιωάννινα, που φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής, η TeamViewer θα λειτουργεί ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν στην εταιρία. Στόχος αποτελεί η περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών.

Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να φτάσει τους 200 μηχανικούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ήδη το 2020 περισσότεροι από 50 software developers θα εργάζονται για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα: “Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς”.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νίκος Παπαθανάσης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια δήλωσε: «Ένα τέτοιο γεγονός είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την πατρίδα μας γιατί η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Κάθε τέτοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει θέσεις στην περιοχή αλλά θα φέρει νέους και νέες πίσω στην πατρίδα μας. Σας καλωσορίζουμε στα Ιωάννινα και στην Ελλαδα! Προσπαθούμε να χτίσουμε το success story της πατρίδας μας μαζί σας  και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!».

Να σημειωθεί, ότι η TeamViewer, αποτελεί έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης. Ιδρύθηκε το 2005 στο Goppingen, στη Γερμανία και απασχολεί πάνω από 800 άτομα σε γραφεία σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες  και Ασία.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις