Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας ΕΕ: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά σε επόμενο Ecofin πριν το τέλος του 2023

Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας ΕΕ: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά σε επόμενο Ecofin πριν το τέλος του 2023
Φωτογραφία-Reuters

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ πριν από το τέλος του έτους , φάνηκε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις χθες (8.12.2023), που κράτησαν ως τις 3 το πρωί, ο Επίτροπος της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι  επισήμανε ότι «σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, όμως η αποστολή δεν εξετελέσθη ακόμα». Όπως εξήγησε, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής σταθερότητας και μεγαλύτερων περιθωρίων για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο Επίτροπος Οικονομίας συμπλήρωσε: «Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά», αλλά «είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ πριν από το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα αποφασίσει η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και επανέλαβε: «είμαι αρκετά σίγουρος ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις