Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέος εφιάλτης για την Ελλάδα: Ακροδεξιός θα αποφασίζει για τις δόσεις στη Γερμανική Βουλή

Νέος εφιάλτης για την Ελλάδα: Ακροδεξιός θα αποφασίζει για τις δόσεις στη Γερμανική Βουλή

Μια δυσάρεστη εξέλιξη σήμερα στην Γερμανία τόσο για την ίδια την χώρα, όσο και για την Ελλάδα. Σήμερα, εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ο ακροδεξιός βουλευτής του AFD, Πέτερ Μπέρινγκερ.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ αποφασίζει κάθε φορά αν θα χορηγείται η δόση προς την Ελλάδα!

Κατά της εκλογής του ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke). Απείχαν οι βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και των Πρασίνων (Die Gruenen).

Τον κ. Μπέριγνκερ υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές του AfD και του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) του κ. Λίντνερ.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά την προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής αναλαμβάνει το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Εάν βέβαια το SPD τελικά περάσει στην αντιπολίτευση θα είναι εκείνο το οποία θα προεδρεύσει της σημαντικότερης επιτροπής της Μπούντεσταγκ.

Ο Μπέρινγκερ είναι αντίπαλος των πακέτων βοήθειας για την σωτηρία του ευρώ. Επίσης, τάσσεται υπέρ «του άμεσου τερματισμού της μαζικής, παράνομης και επικίνδυνης για την ύπαρξη της Ευρώπης ισλαμικής μετανάστευσης».

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αποστολή του στην εν λόγω επιτροπή «ως συντονιστική». «Το 95% των αποφάσεών της θα λαμβάνονται χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις και πιθανόν συναινετικά», δήλωσε στο γερμανικό Reuters.

Για το υπόλοιπο 5% δήλωσε πως «πρόκειται για θέματα για τα οποία πραγματικά στο AfD έχουμε διαφορετική πολιτική άποψη». Στα θέματα αυτά συμπεριλαμβάνονται όμως κυρίως τα θέματα του ευρώ και το προσφυγικό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις