Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι για το χρέος αλλά θα τους πείσουμε…

Ντάισελμπλουμ: Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι για το χρέος αλλά θα τους πείσουμε…

«Σήμερα θα συζητήσουμε εάν, πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι αναγκαία» η λήψη μέτρων για το χρέος. Δε θα έχουμε κάποια τελική απόφαση σήμερα αλλά θα επιστρέψουμε στο ζήτημα στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας πως στις επόμενες εβδομάδες θα λάβει χώρα η τεχνική εργασία επί του ζητήματος. Επιπλέον, ανέφερε πως στο ίδιο διάστημα θα γίνει και η επιβεβαίωση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει στην εκταμίευση.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο πρόσθετων μέτρων το οποίο θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που ο ελληνικός προϋπολογισμός βγει «εκτός τροχιάς», σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τους θεσμούς σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας. «Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστούν αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ είναι πιο προσεκτικό. Για να γεφυρωθεί αυτό το κενό, σχεδιάσαμε τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» οι οποίοι πρέπει να γίνουν σεβαστοί.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι θέλει μία συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους στις 24 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της προσεχούς προγραμματισμένης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Σήμερα, έχουμε μία πρώτη συζήτηση εις βάθος και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε για το θέμα στις 24 Μαΐου», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
“Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι (…) Θα μιλήσουμε γι’ αυτό μαζί τους”, πρόσθεσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2015 που υιοθετήθηκε το σχέδιο αρωγής, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτής της έκτακτης συνεδρίασης των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε