Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ: Πρέπει να συζητήσουμε τα Panama Papers!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα όσα αποκαλύφθηκαν προκαλούν τριγμούς παγκοσμίως. Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από το “σκάνδαλο του αιώνα”, την υπόθεση Panama Papers. Και περισσότερο απ’ όλους φαίνεται πως ανησυχεί ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όχι γιατί το όνομά του εμπλέκεται με κάποια offshore εταιρία και φοροδιαφυγή. Άλλος είναι ο λόγος, όπως τουλάχιστον τον αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία του ζητά να συζητηθεί το θέμα στο άτυπο Ecofin της 22ας Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ζητά από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η Κομισιόν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των αποκαλούμενων Panama Papers έχουν τροφοδοτήσει τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και το ξέπλυμα χρήματος. Κράτη μέλη έχουν ανακοινώσει διαφορετικά μέτρα ως απάντηση σε αυτή την αποκάλυψη πληροφοριών. Αναμένονται ενέργειες από τις φορολογικές Αρχές και τα εποπτικά σώματα σε πολλά κράτη-μέλη, αλλά και άμεσες ενέργειες σε επίπεδο πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια του άτυπου Ecofin στις 22 Απριλίου είναι πρόθεσή μου να βάλω το θέμα στην ατζέντα της συζήτησης. Γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο αν η Κομισιόν μπορούσε να μας παρέχει μια πολιτική αντιμετώπισης, μια αναφορά των πρωτοβουλιών σας στη μάχη κατά του ξεπλύματος χρήματος, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε