Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο ESM αποφάσισε για τη δόση (μας) – Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα τα έκανε όλα

Ο ESM αποφάσισε για τη δόση (μας) – Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα τα έκανε όλα

Υπό την προεδρία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έγινε στο Λουξεμβούργο η ετήσια συνεδρίαση των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Όπως αναμενόταν δόθηκε το “πράσινο” φως για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, απόφαση που θα επικυρωθεί τυπικά την Παρασκευή (17.06.2016).

Σε χρόνο… dt οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ενέκριναν το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως το πρωί της Παρασκευής (17.07.2106) οι διοικητές του ESM θα λάβουν και τυπικά πλέον την απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα. Ας τελειώνουμε με αυτό», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, κατά την οποία θα συζητήθηκε η ετήσια έκθεση του ESM και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι. Μεγάλος όγκος εποικοδομητικής δουλειάς έχει ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε δηλώσει πως η Ελλάδα «έκανε όλη τη δουλειά» σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και πως υπάρχουν «τέσσερα πολύ μικρά θέματα», που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν «αργότερα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε