Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο κορονοϊός “βομβαρδίζει” τα διεθνή χρηματιστήρια – Μεγάλη… βουτιά στην Αθήνα

Ο κορονοϊός “βομβαρδίζει” τα διεθνή χρηματιστήρια – Μεγάλη… βουτιά στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου

Εντείνονται οι πιέσεις στα διεθνή Χρηματιστήρια, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε Ασία και Ευρώπη δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν άλλα πιο ασφαλή καταφύγια και προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών και ομολόγων της ευρωπεφέρειας.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά και την ανακοίνωση για τρίτο κρούσμα κορονοϊού. Ο Γενικός Δείκτης χάνει σχεδόν 5% με τις τράπεζες να χάνουν 10%.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει σχεδόν 5%, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού συνεχίζει να τροφοδοτεί την παγκόσμια ανησυχία. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλάδου ψυχαγωγίας.

Ο γερμανικός DAX χάνει πάνω από 3,7%, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σχεδόν 3,9%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 3,8% στις 6.844 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 3,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 3,3%.
Στην Νέα Υόρκη ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες που υπερβαίνουν τις 600 μονάδες ή ποσοστό κοντά στο 2, 25%.

Παρά τις προσπάθειες των κρατών να περιορίσουν την επιδημία, τα νέα περιστατικά συνεχίζουν να αυξάνονται. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε καθησυχαστικός χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι “δεν συντρέχει λόγος πανικού”. Ωστόσο, την ανησυχία ενέτεινε ένα νέο κρούσμα στην Καλιφόρνια, το πρώτο στις ΗΠΑ από άτομο που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχε έλθει σε επαφή με άλλο πρόσωπο που είχε διαγνωστεί με τη νόσο. Επίσης, στην Ιαπωνία, μια γυναίκα προσβλήθηκε από τον ιό για δεύτερη φορά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις