Οικονομία

Ο νέος “νόμος Κατσέλη” στο… τραπέζι εν αναμονή των Θεσμών!

Συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων των τραπεζών, καθώς και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το νέο σχήμα με το οποίο θα αντικατασταθεί ο «νόμος Κατσέλη» για την προστασία της α΄ κατοικίας.

Αυτό προέκυψε από την ευρεία υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της άφιξης τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου των επικεφαλής των κλιμακίων των εταίρων. Φυσικά ο νέος νόμος Κατσέλη βρίσκεται στην… κορυφή της ατζέντας.

Ο νόμος Κατσέλη και οι εξελίξεις

Το νέο σχήμα περιλαμβάνεται στις 16 δράσεις για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, και σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στη σύσκεψη, για την ένταξη στο νέο σχήμα θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική. Ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε, παράλληλα, ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση για τον «νόμο Κατσέλη» που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, αλλά θα προλάβουμε».

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αναφέρει χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος νόμος Κατσέλη θα βρίσκεται κοντά στο κυπριακό μοντέλο «Εστία», με την επιδότηση από το κράτος των δόσεων του δανείου.

Click4more: Αναδρομικά χιλιάδων ευρώ για όλους! Τα ποσά αναλυτικά – Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ – Πίνακας

Όσον αφορά στην τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων στο Δημόσιο, που επίσης αποτελεί μια από τις 16 δράσεις, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέδωσε την καθυστέρηση και στον φόρτο εργασίας του ΑΣΕΠ. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση εάν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στις επικείμενες συναντήσεις με τα κλιμάκια των θεσμών, απάντησε ότι «έχουμε καλύψει τα 5 από 6 (σ.σ. προαπαιτούμενα) που είχαμε». Εκτιμώντας έτσι ότι θα υπάρξει κατανόηση από τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέα διπλή πληθωριστική θηλιά στην οικονομία: Μετά τα ενοίκια, την ανηφόρα παίρνουν ξανά και τα τρόφιμα στα super markets
Μεταξύ Ιουλίου 2024 – Ιουλίου 2025, η τιμή των φρούτων αυξήθηκε εντυπωσιακά, συγκεκριμένα κατά 19,3%, η τιμή του καφέ αυξήθηκε κατά το αστρονομικό ποσοστό του 16,8%, ενώ των νωπών ψαριών αυξήθηκαν κατά 7% και των κρεάτων (γενικά) κατά 6,2%
Προϊόντα Supermarket 2
Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο Κοζάνης – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Η παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά θα διατεθεί αποκλειστικά για τη λειτουργία υποδομών που δεν χρησιμοποιούνται για οικονομικές δραστηριότητες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης 2