Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο… νονός και ο ξάδερφος του Τσακαλώτου – «Καυστική» απάντηση του ΥΠΟΙΚ

εισπρακτικές ΔΕΗ Τσακαλώτος

Με… δεικτικό τρόπο αποφάσισαν να απαντήσουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στα δημοσιεύματα για τις εισπρακτικές της ΔΕΗ και τον… ξάδερφο του Ευκλείδη Τσακαλώτου!

Εισπρακτικές εταιρίες “επιστρατεύει” η ΔΕΗ για να μπουν στα ταμεία της 2,4 εκατ. από τις οφειλές. Το γεγονός πως σε μια από αυτές επικεφαλής είναι ξάδερφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκάλεσε αίσθηση. Και την δηκτική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην οποία εμπλέκονται η… “οικογενειακή ευθύνη”, ο ξάδερφος που δεν μιλάει με τον υπουργό Οικονομικών, ο… νονός, η εκκλησία και ο… ΠΑΟΚ! Δεν είχε – ευτυχώς για κάποιους- σαρανταποδαρούσες με κινητικά προβλήματα…

Ο… μακρινός ξάδερφος του Τσακαλώτου

«Σήμερα, ανακαλύφθηκε και η “οικογενειακή ευθύνη” για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο “ξάδελφος” δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις…». Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της “απάντησης” των κύκλων του ΥΠΟΙΚ.

Η εκκλησία, ο νονός και ο… ΠΑΟΚ

«Αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα…) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην…», κατέληξαν οι “κύκλοι” του ΥΠΟΙΚ.

Οι εισπρακτικές

Όλα δείχνουν ότι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα ανάψει το πράσινο φως για να ενεργοποιηθούν οι Εισπρακτικές Εταιρείες που θα ξεκινήσουν το κυνήγι όσων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο ξάδελφος του Ε. Τσακαλώτου

Οι εταιρείες είναι δύο. Η μια με επικεφαλής τον εξάδελφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστη Τσακαλώτο, είναι η Qualco UK και η δεύτερη είναι η FINACITY CORPORATION με εξειδίκευση στην κεφαλαιοποίηση χρεών.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες οφειλών θα δουλεύουν μεν για την ΔΕΗ ωστόσο έχουν ισχυρό κίνητρο για την είσπραξη των χρεών από τους πολίτες καθώς θα δουλεύουν με ποσοστά και με στόχο πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό χρέος που επιχειρεί η ΔΕΗ να εισπράξει είναι 2,4 δισεκατομμύρια. Οι εταιρείες είσπραξης θα δουλεύουν με ποσοστά 8%, 10% και 12%.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυο εταιρείες έχουν στόχο κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και έτσι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ένα ανηλεές κυνήγι όσων έχουν χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των εισπρακτικών

Ουσιαστικά όλοι οι οφειλέτες της ΔΕΗ μπαίνουν στο στόχαστρο. Πρώτα οι εταιρείες θα “χτυπήσουν” στους στρατηγικούς κακοπληρωτές με χρέη χιλιάδων ευρώ τα οποία παραμένουν απλήρωτα επί μακρό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο από τη σύμβαση προβλέπεται ότι οι εταιρίες είσπραξης χρεών δουλεύουν με ποσοστό και για όσους έχουν χρέη ως 2.000 ευρώ και είναι ενεργοί καταναλωτές της επιχείρησης ρεύματος.

Με λίγα λόγια στοχοποιούνται όλοι όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Οι δυο εταιρείες θα εισπράττουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις πρώτες φάσεις είσπραξης που προβλέπονται στη σύμβαση.

Στην πέμπτη φάση προβλέπεται ποσοστό 8%, αν για παράδειγμα γίνει είσπραξη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. 12% εάν εισπραχθούν οφειλές 10 εκατομμυρίων ευρώ από πελάτες με χρέη ως 2.000 ευρώ ή 10% εάν εισπραχθούν 14 εκατομμύρια από οφειλέτες με χρέη άνω των 2.000 ευρώ.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν εξαιρέσεις μεταξύ των καταναλωτών, καθώς οι εταιρείες έχουν όφελος από όλους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις