Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης… θυμάται: Όταν 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία …

Ο Βαρουφάκης… θυμάται: Όταν 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία …

Για το πώς βίωσε την περίοδο της διαπραγμάτευσης από το πόστο του υπουργού Οικονομικών, το άγχος του αλλά και τη… θεραπεία του μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο Business Insider. 

“Το άγχος ήταν πρωτοφανές. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει”, τόνισε αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε και συνέχισε: “Τους ρώτησα ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης. Μου απάντησαν «όχι τόσο άσχημη»’. Τους ζήτησα να το διευκρινίσουν αυτό και μου απάντησαν «έχουμε 11 ημέρες»”.

“Αναλαμβάνοντας το ΥΠΟΙΚ 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία, σε κρατά ξύπνιο τις νύχτες. Στην πραγματικότητα, δεν κοιμάσαι ποτέ” τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ερώτηση ποια ήταν η θεραπεία του για το άγχος, απάντησε: Ήταν να πηγαίνω παντού είτε με τη μηχανή μου, κάτι που έγινε θέμα για τους λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά κυρίως περπατώντας. Περπατούσα ως το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, ώστε να συναντώ ανθρώπους στον δρόμο, που με χτυπούσαν στην πλάτη και έλεγαν «κράτα, μην υποχωρήσεις». Αυτό ήταν μεγάλο ελιξήριο και καύσιμο”.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε