Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

“Οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν μάταιες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου

“Οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν μάταιες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου

Ο Στίβεν Βανάκερε, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων πολιτών και τόνισε ότι το Βέλγιο θα παράσχει στη χώρα μας τεχνογνωσία στη διαχείριση των εσόδων και στη συλλογή των φόρων.

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Στίβεν Βανάκερε επεσήμανε ότι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από την κυβέρνηση και τους πολίτες, αλλά οι θυσίες τους δεν ήταν μάταιες.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι: “Πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι χρειάζεται και άλλη προσπάθεια τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια”.

Ειδικά, μάλιστα, για την κυβέρνηση, είπε πως “ελπίζω ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά θα συνεχίσει να έχει υποστήριξη όχι μόνο στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην κοινή γνώμη, γιατί είναι ένας δρόμος παραγωγικός που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού”. Και δήλωσε ότι υπάρχει βούληση για αλληλεγγύη τόσο από το Eurogroup, όσο και από το Ecofin.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι “η ευρωπαϊκή κρίση δεν τελείωσε ακόμη” (παρά τα σημάδια ανάκαμψης τόσο στον δημοσιονομικό τομέα, όσο και στην πραγματική οικονομία), προσθέτοντας ότι “ακόμη και πιο εύπορα κράτη, όπως το Βέλγιο, πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για τη δημοσιονομική σταθερότητα”.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ελληνική, τη βελγική και την ευρωπαϊκή οικονομία και ευχαρίστησε τον κ. Βανάκερε για τη βοήθεια που έχει παράσχει στην Ελλάδα.

“Μας στήριξε πάρα πολύ- δεν ήταν εύκολος συνάδελφος- αλλά στο τέλος, όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή, μας βοήθησε και θέλω να το τονίσω”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε