Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Οι τράπεζες «ματώνουν» το Χρηματιστήριο – Χάθηκαν 2,8 δις τον Νοέμβριο – Χαμηλό 7 μηνών για το Δείκτη

Χρηματιστήριιο

Οι τράπεζες αναδεικνύονται σε αρνητικό πρωταγωνιστή του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την 1η Νοεμβρίου, που είναι και η τελευταία συνεδρίαση που ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε άξια λόγου θετική απόδοση.

Μέσα στις επόμενες οκτώ συνεδριάσεις του μήνα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 6,5% και έκλεισε χθες στις 717,47 μονάδες, που αποτελούν και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου του 2017, αρνητικό ρεκόρ δηλαδή σχεδόν 7 μηνών.

Από τις αρχές του μήνα το Χρηματιστήριο έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση ύψους 2,81 δις, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι τράπεζες ήταν αυτές που «πλήγωσαν» την χρηματιστηριακή αγορά με τον κλαδικό δείκτη να χάνει 18,4%. Οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είχαν την εξής εικόνα. Η Eurobank υποχώρησε κατά 21,3%, η Alpha Bank κατά 18,1%, η Εθνική 17,5% και η Πειραιώς 16%.

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση, στο απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, μετά από την «ένεση» ρευστότητας 350 εκατ. που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και την εξαγγελία για «πάγωμα» των τιμολογίων για το 2018.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΠΑΔΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις