Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οικοδομή 2022: Από 14 έως 16 Οκτωβρίου η φετινή έκθεση στο Metropolitan Expo

πρώτη κατοικία

Η έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022» πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της 14-16 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας 10:00-19:00) στο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο. Πλήθος επισκεπτών από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό θα συρρεύσει για να δει από κοντά όλες τις νέες καινοτομίες σε επίπεδο υλικών, συστημάτων και σχεδιασμού.

Η έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022» φέτος έχει ως βασικό της θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας κάτι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι διεθνείς αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και η ταυτόχρονη αναθεώρηση της κτιριακής νομοθεσίας με την ενσωμάτωση αυστηρότερων κλιματικών προδιαγραφών, φέρνουν στο επίκεντρο υλικά, συστήματα και αρχιτεκτονικές που πρόκειται που βελτιώνουν το ενεργειακό προφίλ. Οι εκθέτες είναι ήδη έτοιμοι και πρόκειται να παρουσιάσουν όλα όσα χρειάζεται το κοινό και πολλές νέες λύσεις που θα δούμε για πρώτη φορά ζωντανά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022» πρόκειται να γίνουν και οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Ημερίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

14 Οκτωβρίου, 15:30 – 18:25

Με κεντρικό θέμα το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ» το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, παρουσιάζει και εξερευνά μία φυσική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Οι συμμετέχοντες μέσα από 4 ενότητες, έρχονται σε επαφή με νέες εφαρμογές στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής και του design που αξιοποιούν το μάρμαρο, ενώ μαθαίνουν για τον ρόλο του στη βιώσιμη ανάπτυξη και δόμηση.

Architects Talk

15 Οκτωβρίου, 12:00 – 17:55

Το γνωστό και ιδιαίτερα επιτυχημένο συνέδριο για το σύγχρονο design και την αρχιτεκτονική που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Archisearch.gr, την Design Ambassador και τον Βασίλη Μπαρτζώκα. Στο φετινό συνέδριο θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις πόλεις του μέλλοντος, τα γραφεία του αύριο, τον επανασχεδιασμό των εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και τον τουρισμό, τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αλλά και case studies μεταξύ της διετίας 2019-2021.

Ημερίδα ΠΣΕΜ

16 Οκτωβρίου, 12:00 – 15:00

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης διοργανώνει την ημερίδα «Παθολογία Κτιρίων» με επίκεντρο στα συστήματα και της λύσεις για θερμομόνωση και στεγάνωση. Ειδικοί από τον χώρο της ακαδημίας, της έρευνας και της αγοράς θα αναφερθούν στον τρόπο ενεργειακής θωράκισης, την ενεργειακή αναβάθμιση, τα έξυπνα συστήματα, την αυτονομία, αλλά και την αντισεισμική προστασία.

Open Space 2022 14-16 Οκτωβρίου

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 16:00 – 19:00 / Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 12:00 – 19:00 / Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 12:00 -17:30

Το Building Green Open Space είναι μία σειρά από workshops και παρουσιάσεις case studies από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες γύρω από λύσεις, προϊόντα και υλικά σχετικά με την οικοδομή. Κεντρικά θέματα για φέτος είναι η αρχιτεκτονική και η πράσινη δόμηση, οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια, η ασφάλεια, τα πρότυπα πιστοποίησης και τα έξυπνα κτίρια. Δωρεάν ηλεκτρονική πρόσκληση στο: https://registration.rota.gr/invite-register?event=6 και πληροφορίες στο: https://buildexpogreece.com/

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις