Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οικονομικό Επιμελητήριο: Όχι στους μαζικούς πλειστηριασμούς – Να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη

Οικονομικό Επιμελητήριο: Όχι στους μαζικούς πλειστηριασμούς – Να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη

Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις Δραγασάκη περί κατάργησης του “Νόμου Κατσέλη”.

“Ο νόμος Κατσέλη έχει υπάρξει ο θεμέλιος λίθος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στα χρόνια της κρίσης, κατά τα οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Και, δυστυχώς, πλέον, αποτελεί τη μοναδική και τελευταία προστασία αυτών που έχουν πληγεί βάναυσα όλα αυτά τα χρόνια”, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κώστας Κόλλιας.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΕΕ “η λήξη ισχύος του, στα τέλη της φετινής χρονιάς, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάλυση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στη χώρα, μας. Το αντίθετο”.

Ο κ. Κόλλιας καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε, είτε μέσω της παράτασης ισχύος του συγκεκριμένου νόμου, είτε μέσω ενός νέου πλαισίου που θα διορθώνει τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν διαγνωσθεί στον υπάρχοντα νόμο, η πρώτη κατοικία να συνεχίσει να είναι θωρακισμένη από πλειστηριασμούς.

“Οι μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτοί”, κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις