Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση

Όλες οι λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες που θα καταβληθεί η τέταρτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

ΟΠΕΚΑ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ. Η πληρωμή της τέταρτης δόσης για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2019. Όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν τη δόση του Ιουλίου θα λάβουν αναδρομικά τα χρήματα στην επικείμενη πληρωμή, από τη στιγμή που έχουν διασταυρωθεί οι προϋποθέσεις καταβολής.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Οι δικαιούχοι, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής τους ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου τους, οφείλουν μέσα σε έναν μήνα να προβαίνουν σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος εμφανίζεται, στην αρχή της αίτησης όταν κάνουν προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συμπλήρωσή της ως προς τα λοιπά. Μόνο μετά την υποβολή της, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ μπορεί να ελέγξει το επισυναπτόμενο δικαιολογητικό και να το εγκρίνει ή μη.

Επίδομα παιδιού: Η αίτηση

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησης σας, μέσω της πλατφόρμας κάνοντας προβολή της αίτησης για να διαπιστώσετε αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αν έχει εγκριθεί ή όχι το επισυναπτόμενο και για ποιο λόγο.
Για να προσθέσετε νέο μέλος:
Κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21).
Στη νέα αίτηση πατάτε το κουμπί «Προσθήκη Τέκνου» και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού.
Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις