Τετάρτη, 19 Ιουν.
30oC Αθήνα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η πληρωμή 8,7 εκατ. από τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στους δικαιούχους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η πληρωμή 8,7 εκατ. από τα  αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στους δικαιούχους

Στους λογαριασμούς 86.682 δικαιούχων θα πιστωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας περί τα 8.708.740,71 ευρώ για την πληρωμή αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και στη βιολογική γεωργία του έτους 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

«Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023, το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων.

Αναλυτικά, 24.255 δικαιούχοι πληρώθηκαν 3.009.221,16 ευρώ για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα: «Προστασία ‘Αγριας Ορνιθοπανίδας», «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας», «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας», «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)», «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Στους υπόλοιπους 62.427 δικαιούχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μετατροπή και διατήρηση) καταβλήθηκαν 5.699.519,55 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σχετικά με τις «λίγες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω συμπληρωματικών ελέγχων που απαιτούνται και για τις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέα πληρωμή».

Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει πως «με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023 το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις