Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Οριακά κέρδη για τους δείκτες στη Ν. Υόρκη – Απώλειες σε εβδομαδιαία βάση μετά από 8 σερί εβδομάδες με κέρδη

Οριακά κέρδη για τους δείκτες στη Ν. Υόρκη – Απώλειες σε εβδομαδιαία βάση μετά από 8 σερί εβδομάδες με κέρδη

Έστω και στο φινάλε οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στη Ν. Υόρκη έκλεισαν σε θετικό έδαφος, ωστόσο η πρώτη εβδομάδα το νέο έτος έκλεισε με αρνητικό πρόσημο βάζοντας φρένο στο σερί με κέρδη των εννέα τελευταίων εβδομάδων.

Ο δείκτης Dow Jones είχε οριακά κέρδη 0,07% στις 37.466 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με επίσης οριακά κέρδη στις 14.524 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε και ο S&P 500 που κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 4.697 μονάδες. Τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq που έχασε 3% ενώ οι απώλειες του S&P 500 και Dow Jones διαμορφώθηκαν στο 1,4% και 0,7% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του δεκαετούς ανήλθε φτάνοντας στιγμιαία το 4,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καταγράφοντας επίσης θετικό πρόσημο για την πρώτη εβδομάδα για το 2024. Οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη έχουν προκαλέσει φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση που θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τις ροές αργού από τη Μέση Ανατολή.

Το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,62 δολάρια ή 2,2% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 73,81 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα εβδομαδιαία κέρδη έφτασαν το 3%.

Το συμβόλαιο Brent παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 1,17 δολάρια ή 1,5% στα 78,76 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο. Τα εβδομαδιαία κέρδη ανήλθαν στο 2,2%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις