Οικονομία

Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με χαμηλό τζίρο, καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν έως το κλείσιμο τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 640,99 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,27%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 650,43 μονάδες (+1,20%) και κατώτερη στις 640,47 μονάδες (-0,35%)Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 5,06%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 22,42%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 30,67%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 19,567 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 87.129.211 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+4,29%), της Aegean Airlines (+1,47%), της Ελλάκτωρ (+1,32%), της ΕΥΔΑΠ (+1,23%), του ΟΤΕ (+0,93%) και της Τιτάν (+0,90%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,17%), της Grivalia Properties (-2,21%), του ΟΛΠ (-2,18%), της ΕΧΑΕ (-2,15%), της Alpha Bank (-2,13%), των ΕΛΠΕ (-1,35%) και της ΔΕΗ (-1,30%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+5,71%), των Τηλεπικοινωνιών (+0,93%), των Κατασκευών (+0,85%) και των Τραπεζών (+0,76%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (-6,36%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,92%), της Υγείας (-1,63%), της Ακίνητης Περιουσίας (-1,44%) και των Πρώτων Υλών (-1,39%).

Ανοδικά κινήθηκαν 36 μετοχές,46 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών +16,62%, Inform Λύκος +9,56%, Nexans +8,88%, Reds +6,84% και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +6,45%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -29,32%, Γ.Ε. Δημητρίου -12,50%, Centric Συμμετοχών -10,97%, Κέκροψ -10,00% και Minerva -7,47%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση, πώς ωφελούνται οι δανειολήπτες
Το θεσμικό πλαίσιο διευρύνεται ώστε τα προγράμματα πρώτης κατοικίας να μπορούν να αντλούν χρήματα και από άλλες πηγές – Επεκτείνεται η απαλλαγή από την πρόσθετη τραπεζική εισφορά
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance