Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ωρολογιακή “βόμβα” στον τουρισμό: Μια ανάσα από το λουκέτο Airtickets και Τravelplanet24

Ωρολογιακή “βόμβα” στον τουρισμό: Μια ανάσα από το λουκέτο Airtickets και Τravelplanet24
Φωτογραφία Αρχείου

Ένα βήμα από το οριστικό λουκέτο φαίνεται πως βρίσκονται δυο από τα πιο γνωστά online ταξιδιωτικά πρακτορεία, το Airtickets και το Τravelplanet24. Και τα δυο διαχειρίζεται η εταιρία Tripsta, που βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες που ήθελαν την Tripsta να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο οικονομικό άνοιγμα που φτάνει ακόμη και τα 70 εκατ. ευρώ, εντάθηκαν. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί η αδυναμία λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου της Τravelplanet24 αλλά και τα προβλήματα στις κρατήσεις μέσω Airtickets.

Σε αυτό το κλίμα και μια ανάρτηση υπαλλήλου στα social media. Σύμφωνα με αυτή, η εταιρία προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού.

Τεχνικά προβλήματα σε Airtickets και Τravelplanet24

Από την περασμένη Τρίτη (26.06.2018), η Τravelplanet24 έχει ανεβάσει ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, σύμφωνα με την οποία υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο τηλεφωνικό της κέντρο. Και γι’ αυτό είναι αδύνατο να βγάλει κανείς γραμμή.

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος, το τηλεφωνικό μας κέντρο βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί άμεσα. Παρακαλούμε υποβάλετε το αίτημά σας μέσω της φόρμας που θα βρείτε παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Λυπούμαστε για την αναστάτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σχεδόν ίδια και η “επείγουσα” ανακοίνωση που περνά σαν crawl στο airtickets.gr. «Λόγω τεχνικού προβλήματος, το τηλεφωνικό μας κέντρο βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί άμεσα. Παρακαλούμε υποβάλετε το αίτημά σας πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο «Επικοινωνία» και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Λυπούμαστε για την αναστάτωση».

Η Tripsta και το χρέος

Αν οι πληροφορίες πως τα δυο online ταξιδιωτικά γραφεία βρίσκονται μια ανάσα από το λουκέτο, θα πρόκειται για ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό της χώρας.

Σύμφωνα με το Euro2day, η εταιρία που διαχειρίζεται Airtickets και Τravelplanet24, η Tripsta έχει ήδη καταρρεύσει εξαιτίας χρέους που φτάνει στα 70 εκατ. ευρώ, το οποίο αδυνατούσε να αποπληρώσει!

Το ποσό αυτό είναι προκύψει από οφειλές σε αεροπορικές εταιρίες για εισιτήρια που είχε εκδώσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Philip Bringman είχε συμφωνήσει πρόσφατα με το γραφείο BSP (σ.σ. εισπράττει από τα ταξιδιωτικά γραφεία τα χρήματα που αντιστοιχούν στα εισιτήρια που εκδίδουν και τα αποδίδει στις αεροπορικές εταιρείες) της διεθνούς ένωσης αεροπορικών εταιρειών (ΙΑΤΑ) να εξοφλήσει την οφειλή σε δόσεις. Η συμφωνία προέβλεπε, κατά πληροφορίες, την καταβολή κλιμακούμενων δόσεων οι οποίες αυτή την περίοδο έφθαναν το 1,05 εκατ. ευρώ και θα αυξάνονταν σε 8 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Δεν αποκλείεται όμως το χρέος της Tripsta να μην είναι μόνο 70 εκατ. ευρώ, αλλά μεγαλύτερο. Υπάρχουν πληροφορίες για επιπλέον άνοιγμα κοντά στα 30 εκατ. ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.

Με πληροφορίες και από Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις