Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ούτε… κουβέντα για την Ελλάδα από τη Λαγκάρντ σε “fast truck” συνέντευξη!

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Η Ελλάδα έλαμψε δια της… απουσίας της από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (22.04.2017) η Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πήρε τη θέση της δίπλα στον υπουργό Οικονομικών του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς και τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις και δεν θέλησε να ξεφύγει από την παράδοση που θέλει στις συνεντεύξεις που δίνονται στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου να δέχεται ερωτήσεις μόνο γι’ αυτό.

Έτσι, δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε στο αν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά ούτε και στις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με την ίδια κι άλλα στελέχη του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Εξάλλου, η συνέντευξη δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο είναι διχασμένος όσον αφορά στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν υπάρχουν εσωτερικές διχογνωμίες μέσα στο Ταμείο για την Ελλάδα» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όπως tweet-αρε η ανταποκρίτρια της Καθημερινής την Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε