Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Παγώνουν” οι περικοπές σε συντάξεις – Ειδική διάταξη μετά τις 15 Οκτωβρίου

“Παγώνουν” οι περικοπές σε συντάξεις – Ειδική διάταξη μετά τις 15 Οκτωβρίου
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Καθαρή λύση διάσωσης για τις συντάξεις “κλείδωσε”, σύμφωνα με Κοινοτικές πηγές, η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι ετοιμάζεται να κατατεθεί μετά τις 15 Οκτωβρίου και πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, διάταξη στη Βουλή για επ΄αόριστον αναβολή των μέτρων για τις περικοπές στην προσωπική διαφορά για τις παλαιές συντάξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα καταφέρει να αναβάλλει έτσι επ’ αόριστον τα δύσκολα μέτρα που ορίζουν την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Με την φόρμουλα αυτή παγιώνεται η ομπρέλα προστασίας για τους παλαιούς συνταξιούχους των οποίων οι αποδοχές έχουν υπολογιστεί με το σύστημα που ίσχυε έως τις 13 Μαΐου 2016.

Και ενώ η ώρα της οριστικής κρίσης πλησιάζει, κοινοτικές πηγές προεξοφλούν στο ΕΘΝΟΣ πως το “big deal πρέπει να θεωρείται κλειδωμένο και ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν”.

Ποιες συντάξεις γλιτώνουν το τσεκούρι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μεγάλη ανατροπή που διασώζει τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχους απαιτεί νομοθετική διάταξη η οποία θα πρέπει να επεμβαίνει στο Νόμο 4472 του 2017, που ήρθε να προστεθεί στον προηγούμενο νόμο Κατρούγκαλου, υπό την πίεση του ΔΝΤ, το οποίο επικαλείτο δημοσιονομικούς λόγους. Η μείωση στην προσωπική διαφορά ήταν 18%.

Η μη εφαρμογή του μέτρου σημαίνει πως η προσωπική διαφορά, δεν θα περικοπεί αλλά θα “παγώσει” επ’ αόριστον.

πηγή: εφημερίδα Έθνος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις