Οικονομία

Παπαδημητρίου: “Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις”

«Δεν θα σας απαντήσω για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΔΝΤ γιατί οι προβλέψεις του έχουν παταγωδώς αποτύχει…». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα σχετικά σχόλια των βουλευτών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου με αυτό τον τρόπο θέλησε να αποφύγει τον οποιοδήποτε σχολιασμό των αρνητικών προβλέψεων που έκανε το ΔΝΤ για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εφέτος στο 2,2 από 2,8% που προέβλεπε για φέτος το φθινόπωρο.

Το θέμα στον υπουργό έθεσαν οι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «διαβάσαμε όλοι τις προβλέψεις του ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,8% στο 2,2 %, αιτία είναι η καθυστερήσεις της κυβέρνησης και αυτό δεν σας το λέει η ΝΔ αλλά οι πάντες. Στο μεταξύ η αγορά έζησε το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 7ετίας. Περίμενε Ανάσταση και Ανάσταση δεν έγινε…» και πρόσθεσε « άκουσα τον κ. Νίκο Παππά (υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής) να λέει ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση το ποσοστό της ανάπτυξης παρά μόνον η ποιότητά της. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς ξέρουμε ότι κάθε μονάδα ανάπτυξης ισούται με χιλιάδες θέσεις εργασίας… Άρα χρειαζόμαστε σοβαρή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που φέρετε στη χώρα…».

Στο ίδιο μήκος και ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς επισήμανε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τις αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ, θέμα που έδειξε να ενοχλεί τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και να αντιδρά από τα υπουργικά έδρανα. Ο Γιώργος Αμυράς είπε στον υπουργό πως «δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα έρθουν από τις ελληνικές επιχειρήσεις και όχι από το δημόσιο τομέα…».

Μάλιστα ο Γιώργος Αμυράς μετά την απάντηση του υπουργού ότι «το ΔΝΤ έχει αποτύχει μέχρι σήμερα παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις του» επομένως και σε αυτή που «βλέπει» μικρότερη ανάπτυξη κατά 0,6% από τις αρχικές, του επισήμανε πως «ανάλογες αρνητικές προβλέψεις έχει κάνει όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και η εκπρόσωπο του ευρωπαίου επιτρόπου …. Για αυτές τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις δεν θέλετε να μας πείτε κάτι;» Ο υπουργός απέφυγε να ανταπαντήσει στον βουλευτή και η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη «έκλεισε» το θέμα λέγοντας πως « ο υπουργός είπε αυτό που ήθελε να σας απαντήσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση, ως μοχλοί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης»
O Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθύνοντας την συζήτηση, μετέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προσωπική του εμπειρία από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης στη WSJ: Μετά από 10 χρόνια υπαρξιακής κρίσης, η Ελλάδα δεν σκοπεύει να χάσει την οικονομική της δυναμική
«Οι μεταρρυθμίσεις αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας προς το καλύτερο» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην αμερικανική εφημερίδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 32
Οι πολίτες στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας των καταναλωτών
Το 71% υποστηρίζει την πρωτοβουλία για μεταρρυθμίσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία του καταναλωτή και την εποπτεία της αγοράς
Finance and money technology background concept of business prosperity and asset management
Ηλεκτρικό ρεύμα: Στροφή στα μπλε τιμολόγια κάνουν οι καταναλωτές
Η θετική εικόνα του Σεπτεμβρίου με τις μειώσεις στα περισσότερα τιμολόγια δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο καθώς οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται μέχρι στιγμής ανοδικά
Young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment