Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Οι Βρυξέλλες μου ζητούν να πάει κάποιος φυλακή!

Παπακωνσταντίνου: Οι Βρυξέλλες μου ζητούν να πάει κάποιος φυλακή!

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της ΝΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή. Πως δικαιολόγησε την απόφαση

για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

“Σε κάθε επίσκεψή μου στις Βρυξέλες με ρωτούν “δεν πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

“Αναδεικνύετει το θέμα του swaps επί κυβερνήσεων Σημίτη. Ήσασταν κυβέρνηση. Γιατί δεν κάνατε εξεταστική αν ήταν παράνομο…; Δεν ήταν όμως παράνομο”, είπε και συνέχισε :

“Δεν αναλαμβάνετε καμία ευθύνη. Προσπαθείτε να μας πείτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά το ΠΑΣΟΚ. Ήσασταν ή όχι Κυβέρνηση όταν η Eurostat έκανε 10 ελέγχους στη χώρα μας;  Ήταν κάποιος άλλος που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος; Και τέλος πάντως, που πήγαν αυτά τα 100 εκατ. ευρώ χρέος που δημιουργήσατε;”

Ο υπουργός Οικονομικών είπε οτι η Ν.Δ. πρέπει να κάνει αυτοκριτική και να πει στον λαό την αλήθεια.

“Δεν έχει να κάνει αυτό με παιχνίδι μεταξύ κομμάτων. Έχει να κάνει με το ότι οφείλουμε εξηγήσεις στους πολίτες. Δεν γίνεται οι ευθύνες να μην προσωποποιούνται. Δεν φταίνε οι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ, αλλά αυτοί που έδιναν τις εντολές για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κι αυτοί  πρέπει να λογοδοτήσουν”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε