Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Παράθυρο» αύξησης των κοινωνικών επιδομάτων για τους «πραγματικούς» δικαιούχους κατά 100 εκατ. ευρώ

«Παράθυρο» αύξησης των κοινωνικών επιδομάτων για τους «πραγματικούς» δικαιούχους κατά 100 εκατ. ευρώ

Σε ευθεία συσχέτιση της πάταξης της φοροδιαφυγής με την αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα “η εξοικονόμηση από την διακοπή της χορήγησης επιδομάτων (π.χ. επιδόματα τέκνων, στέγασης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κ.λπ.) στους ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι πρότινος υποδήλωναν τα εισοδήματα τους και ως εκ τούτου δεν τα δικαιούνταν υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων αυτών για τους πραγματικούς δικαιούχους”.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του newsit.gr στην κυβέρνηση πως καθώς οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν – χάρη στις προβλέψεις του νέου φορολογικού – να δηλώσουν το πραγματικό εισόδημά τους, το οποίο είναι υψηλότερο από εκείνο που μέχρι πρότινος δήλωναν, θα ξεπεράσουν τα εισοδηματικά όρια τα οποία προβλέπονται για τη λήψη κάθε κοινωνικού επιδόματος (πχ επίδομα τέκνων).

Έτσι μερίδα αυτών των επαγγελματιών θα χάσουν τα επιδόματα που μέχρι τώρα εισπράττουν από το κράτος. Το ποσό που εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει το κράτος εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ (σ.σ.σε ετήσια βάση) και κατευθυνθεί σε αυξήσεις των επιδομάτων των πραγματικών δικαιούχων, δηλαδή εκείνων που πράγματι, βάσει της δήλωσης των εισοδημάτων, δικαιούνται αυτών των παροχών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις