Πέπλο μυστηρίου γύρω από «χρυσό συμβόλαιο» του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και στην αγορά ακούγονται ουκ ολίγα γύρω από την φερόμενη και ως χρυσή σύμβαση 3ετούς διάρκειας που ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Και ενώ οι φήμες οργιάζουν, ουδείς από τις δύο πλευρές, ούτε επιβεβαιώνει, αλλά και ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 27 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Το καθαρό ποσό που θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ, εάν τελικά υπογραφεί η σχετική σύμβαση είναι της τάξεως των 21 εκατ.

Τα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ θεώρησαν ότι η σύμβαση είναι μεγάλη και δεν μπορούν προεκλογικά να προχωρήσουν στην κύρωσή της φοβούμενα πιθανές ποινικές ευθύνες. Ο τρόπος που φέρεται να έχει προκριθεί είναι να υπάρξει έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή του ενός μετόχου, αφού η ΕΡΤ ανήκει κατά 100% στο κράτος.

Ωστόσο και αυτό να συμβεί η διοίκηση δεν απαλλάσσεται πιθανώς ευθυνών, δεδομένου ότι ο νόμος είναι σαφής και αποδίδεται σε αυτόν που διοικεί και εν τέλει υπογράφει και όχι στον μέτοχο.

Είναι άγνωστο τι τελικά θα συμβεί και αν το κρατικό κανάλι θα πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ΠΑΟΚ για μία 3ετία και σε τιμή υπέρ διπλάσια από αυτή που πέρυσι έδινε η NOVA στην ίδια ομάδα.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει βάλει «στον πάγο» τη νεοσύστατη Super League 2, επικαλούμενη την προεκλογική περίοδο! Οι ομάδες της Super League 2 περιμένουν επί μήνες να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων, παρά το γεγονός πως η ΕΡΤ είναι νομικά δεσμευμένη με προσύμφωνο από τις 10 Αυγούστου 2018!

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο η Football League (η διοργανώτρια αρχή της Super League 2), όσο και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, έθεσαν το θέμα των καθυστερήσεων στην υπογραφή της σύμβασης με επίσημες, νομικές επιστολές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Φώτης Κουρμούσης: Αναθεώθηκε για 4 χρόνια η θητεία του στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Φώτης Κουρμούσης: Αναθεώθηκε για 4 χρόνια η θητεία του στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Ανανεώθηκε για 4 χρόνια, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η θητεία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ... Διαβάστε περισσότερα
ΓΕΦΥΡΑ: «Μπήκαν» 24,3 εκατ. ευρώ για την επιδότηση της τέταρτης φάσης

ΓΕΦΥΡΑ: «Μπήκαν» 24,3 εκατ. ευρώ για την επιδότηση της τέταρτης φάσης

Στην τέταρτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει. Οι πληρωμές ... Διαβάστε περισσότερα
Εργαστήριο ΣΕΒ: «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες» και πρακτικές βελτίωσης

Εργαστήριο ΣΕΒ: «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες» και πρακτικές βελτίωσης

Τα οφέλη των ψηφιακών τεχνολογιών που πολλαπλασιάζουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των γραμμών εφοδιασμού, με συνεχή ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, ανέδειξε το εργαστήριο: «Ψηφιακές Εφοδιαστικές ... Διαβάστε περισσότερα
«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα εμφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους»

«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα εμφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους»

«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα εμφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και θα είναι της τάξης του 3,0%» αναφέρεται στο τετραμηνιαίο περιοδικό του ΚΕΠΕ ... Διαβάστε περισσότερα