Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέπλο μυστηρίου γύρω από «χρυσό συμβόλαιο» του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ

Πέπλο μυστηρίου γύρω από «χρυσό συμβόλαιο» του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και στην αγορά ακούγονται ουκ ολίγα γύρω από την φερόμενη και ως χρυσή σύμβαση 3ετούς διάρκειας που ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Και ενώ οι φήμες οργιάζουν, ουδείς από τις δύο πλευρές, ούτε επιβεβαιώνει, αλλά και ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 27 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Το καθαρό ποσό που θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ, εάν τελικά υπογραφεί η σχετική σύμβαση είναι της τάξεως των 21 εκατ.

Τα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ θεώρησαν ότι η σύμβαση είναι μεγάλη και δεν μπορούν προεκλογικά να προχωρήσουν στην κύρωσή της φοβούμενα πιθανές ποινικές ευθύνες. Ο τρόπος που φέρεται να έχει προκριθεί είναι να υπάρξει έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή του ενός μετόχου, αφού η ΕΡΤ ανήκει κατά 100% στο κράτος.

Ωστόσο και αυτό να συμβεί η διοίκηση δεν απαλλάσσεται πιθανώς ευθυνών, δεδομένου ότι ο νόμος είναι σαφής και αποδίδεται σε αυτόν που διοικεί και εν τέλει υπογράφει και όχι στον μέτοχο.

Είναι άγνωστο τι τελικά θα συμβεί και αν το κρατικό κανάλι θα πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ΠΑΟΚ για μία 3ετία και σε τιμή υπέρ διπλάσια από αυτή που πέρυσι έδινε η NOVA στην ίδια ομάδα.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει βάλει «στον πάγο» τη νεοσύστατη Super League 2, επικαλούμενη την προεκλογική περίοδο! Οι ομάδες της Super League 2 περιμένουν επί μήνες να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων, παρά το γεγονός πως η ΕΡΤ είναι νομικά δεσμευμένη με προσύμφωνο από τις 10 Αυγούστου 2018!

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο η Football League (η διοργανώτρια αρχή της Super League 2), όσο και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, έθεσαν το θέμα των καθυστερήσεων στην υπογραφή της σύμβασης με επίσημες, νομικές επιστολές τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις