Οικονομία

Περιμένουν καλά νέα οι τράπεζες από τον Μ. Ντράγκι

Τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας από την ΕΚΤ αναμένουν οι τράπεζες να μπει την Πέμπτη με τον Μ. Ντράγκι να ξεμπλοκάρει, έστω σε έναν βαθμό, το θέμα της ρευστότητας.

Σε ό,τι αφορά στις ελληνικές τράπεζες τα καλέ νέα έχουν αρχίσει ήδη σε επίπεδο καταθέσεων με την εκροή να έχει σταματήσει και τα ποσά να έχουν σταθεροποιηθεί.

Ωστόσο η ακολουθούμενη από την ΕΚΤ πολιτική έχει κυριολεκτικά στεγνώσει τα ιδρύματα σε επίπεδο δανεισμού προς τις επιχειρήσεις οι οποίες πλέον κινούνται σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον με τις εταιρίες που τους παρέχουν πρώτες ύλες μάλιστα να ζητούν προκαταβολική αποπληρωμή χωρίς την παραμικρή πίστωση.

Οι Έλληνες τραπεζίτες ελπίζουν ότι σε αυτό το περιβάλλον και με το Δημόσιο να ασφυκτιά θα πρέπει να αναμένεται την Πέμπτη μια κίνηση που θα δώσει ανάσα και θα αφορά στην αύξηση του ορίου στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και τη συμμετοχή των τραπεζών σε αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και Mercosur υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων
Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον θεμιτό ανταγωνισμό, οδηγώντας στην κατάργηση δασμών δισεκατομμυρίων ευρώ
Mercosur
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία