ΠΟΜΙΔΑ σε Χατζηδάκη: Να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αναστολές όσων νοικιάζουν

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζιδάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που αφορούν σε μισθώματα από ενοικιαστές που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.   

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Σας ευχαριστούμε θερμότατα για τη συμμετοχή σας στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, αλλά κυρίως για την άμεση ανταπόκρισή σας, πριν καλά-καλά κλείσουν οι κάμερες του Συνεδρίου μας, στα αιτήματα που σας θέσαμε υπόψη κατά τη διεξαγωγή του.

Συγκεκριμένα σας ζητήσαμε να αντιμετωπιστούν άμεσα από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων τόσο η πλήρης αδιαφορία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών σχετικά με τα ακριβή στοιχεία των αναστολών εργαζομένων, μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, όσο και η συνεχιζόμενη συμπαιγνία πολλών εργοδοτών και εργαζομένων για θέση τους σε εικονική αναστολή ελαχίστων ημερών, ώστε να εξαπατούν ταυτόχρονα τόσο τους εκμισθωτές των κατοικιών τους, μειώνοντας τα μισθώματά τους, όσο και το Δημόσιο.

Με χθεσινή σας ανακοίνωση αποδεχθήκατε άμεσα το δεύτερο αίτημά μας, ανακοινώνοντας ότι στο εξής η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις θα προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Αυτό ελπίζουμε ότι θα περιορίσει το φαινόμενο που επισημάναμε.

Παραμένει το πρώτο αίτημα, το οποίο συνίσταται στο ότι κάθε αναγγελία αναστολής εργασίας στην οποία ο εργαζόμενος είναι μισθωτής κύριας ή φοιτητικής κατοικίας θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ του εκμισθωτή και να περιέρχεται αυτόματα μέσω ΤΑΧISNET στον εκμισθωτή, ο οποίος θα ενημερώνεται για τι πράγματι συμβαίνει.

Επίσης αίτημά μας είναι να καθιερωθεί ένα εύλογο όριο ελαχίστων ημερών διάρκειας της αναστολής ώστε προσχηματικές αναστολές 1-2 ημερών, να μην αποτελούν νόμιμη αιτία περικοπής του μηνιαίου μισθώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Χωρίς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2022 – Πολλές οι παγίδες με ελλείμματα και χρέος

Χωρίς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2022 – Πολλές οι παγίδες με ελλείμματα και χρέος

Χωρίς δημοσιονομικούς κανόνες και το 2022 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποφάσισε χθες (03.03.2021) η Κομισιόν. Η απόφαση της Κομισιόν εν ολίγοις ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ... Διαβάστε περισσότερα
Η Hill International σύμβουλος της Lamda Development στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Η Hill International σύμβουλος της Lamda Development στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Η Hill International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο Project Management Consulting (PMC) παγκοσμίως, αναλαμβάνει μετά από διεθνή διαγωνισμό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης έργου ... Διαβάστε περισσότερα
Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους

Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 και ιδιοκτητών ακινήτων. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών το ποσό ... Διαβάστε περισσότερα
Επίδομα 534 ευρώ: Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αναστολές Μαρτίου

Επίδομα 534 ευρώ: Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αναστολές Μαρτίου

Διευκρινίσεις σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο. Αναλυτικά η κοινή ... Διαβάστε περισσότερα