Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πως θα πάρετε φέτος νωρίς την επιστροφή φόρου – Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση

Πως θα πάρετε φέτος νωρίς την επιστροφή φόρου – Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση

Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πύλη του Taxis για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2020, οι οποίες και θα αφορούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019. Οι φορολογούμενοι θα έχουν τον χρόνο, αφού μένουν στο σπίτι να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Το σύνηθες είναι αυτοί που υποβάλλουν πρώτοι τις φορολογικές δηλώσεις τους, να είναι και αυτοί που έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου. Μάλιστα φέτος δεν απαιτείται η αναγραφή από τους φορολογουμένους του αριθμού IBAN για την επιστροφή φόρου σε κάθε δήλωση, που υποβάλλουν, καθώς η γνωστοποίηση του λογαριασμού πληρωμών (του αριθμού ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση διενεργείται μέσω ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr στο Taxis, και  χρησιμοποιείται/συνδέεται από όλες τις φορολογίες.

Click4more Φορολογικές δηλώσεις 2020: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Πότε λήγει η προθεσμία

Την ηλεκτρονική πύλη του Taxis για να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, θα περάσουν υποχρεωτικά φέτος:   

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.
  • Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων
  • Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.
  • Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
  • Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Στη δήλωση συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο. Σε κάθε περίπτωση παρακράτησης φόρου ακόμη και στην περίπτωση αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενων εισοδημάτων, συμπληρώνεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς, κατά περίπτωση, φόρος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις