Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: Ψηφίστηκε η παράταση μέχρι 13 Απριλίου

Πόθεν έσχες: Ψηφίστηκε η παράταση μέχρι 13 Απριλίου

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου η υποβολή των πόθεν έσχες και των δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Διαφάνειας. Υπέρ της παράτασης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία ενόψει της έκδοσης απόφασης του ΣτΕ μετά την προσφυγής των Δικαστικών Ενώσεων κατά της υπουργικής απόφασης για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους δικαστές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την πλευρά του υποστήριξε πως η παράταση αυτή είναι αναγκαία ώστε να εκδοθεί και να καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και υπερβολικές τις ανησυχίες, που εκφράζουν κάποιες κατηγορίες υπόχρεων, περί διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων.

Εξήγησε δε, πως δεν δημοσιεύονται και δεν αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστών, όπως ισχύει για τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Προσέθεσε, εξάλλου πως ο πολιτικός κόσμος, ευχαρίστως υποβάλλει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και δεν ζήτησε καμία παράταση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε