Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Πράσινο” φως για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ μετά την απόφαση της γενικής; συνέλευσης της ΔΕΗ να εγκρίνει την απόσχιση.

Προηγουμένως οι τέσσερις δανείστριες τράπεζες με επιστολή που απηύθυναν στη γενική συνέλευση απέσυραν τις επιφυλάξεις τους για τη βιωσιμότητα των δανείων της ΔΕΗ.

Στην επιτολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν θετικά την κάλυψη υφιστάμενου κοινοπρακτικού της δανείου, βάσει της μεταβίβασης στις τράπεζες απαιτήσεων ύψους 300 εκατομμυρίων και παροχής πρόσθετων εγγυήσεων εκ μέρους της υπό ίδρυση εταιρείας Ενεργειακή Συμμετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι 4 τράπεζες είχαν στείλει επιστολή με την οποία εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την παραχώρηση ενός περιουσιακού στοιχείου χωρίς να υπάρχουν άλλες εγγυήσεις για το δανεισμό προς τη ΔΕΗ.

Η λύση βρέθηκε με τη μεταφορά στις τράπεζες απαιτήσεων της ΔΕΗ από φερέγγυους μεγάλους καταναλωτές και την παροχή εταιρικών εγγυήσεων και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε